kipplore.com
Würden Sie gerne auf diese Nachricht reagieren? Erstellen Sie einen Account in wenigen Klicks oder loggen Sie sich ein, um fortzufahren.

Nach unten
avatar
Febalok
Feldbahnlokbeifahrer
Männlich Anzahl der Beiträge : 254
Ort / Region : Rommerskirchen / NRW
Name : Marcus Mandelartz / 0
Anmeldedatum : 31.08.10

Limburg kolenland Empty Limburg kolenland

Sa 04 Apr 2015, 10:43
Limburg kolenland
Over de geschiedenis van de Limburgse kolenijnbow

W BOOKS (http://www.wbooks.com)
Onder het motto 'Limburg kolenland' vierden de Nederlandse Staatsmijnen in 1952 hun gouden jubileum. In 2015, vijftig jaar na de aankondiging van de mijnsluitingen in 1965, wordt het mijnverleden in Limburg opnieuw gekoesterd in het Jaar van de Mijnen. In het kader daarvan verschijnt in samenwerking met het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL) een boek over uiteenlopende aspecten van het Limburgse mijnverleden.

Aan bod komen onder meer mijnbouwpionier Ego van der Elst (1836-1893), de geschiedenis van het bedrijf Laura & Vereeniging, de kolenwinning tijdens de Duitse bezetting (1940-1944), buitenlandse arbeiders in de mijnen, grensarbeid van mijnwerkers in de Luikse kolenmijnen, de langzaamaanactie van de katholieke mijnwerkersbond in 1957, en het samenleven in mijnwerkersgemeenschap Lauradorp.

Over de auteur:
Ad Knotter is als directeur verbonden aan het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg.

[Sie müssen registriert oder eingeloggt sein, um das Bild sehen zu können.]   [Sie müssen registriert oder eingeloggt sein, um das Bild sehen zu können.]
Nach oben
Befugnisse in diesem Forum
Sie können in diesem Forum nicht antworten